Permalink

0

Campagnebudgetten doorzien met Greenhouse

Soms kan het lastig zijn om de beslissingen van Amerikaanse politici te begrijpen. Stemmen ze nu met hun hart of met hun portemonnee? Een 16 jarige Amerikaan besloot hier wat aan te doen en schreef een plug-in voor de grote webbrowsers. Met de plug-in Greenhouse zie je in een oogopslag wie de campagne van een politicus sponsort.

In het overzicht geeft de plug-in weer welke industrie├źn de campagne van de politicus sponsoren. Lees je bijvoorbeeld over een politicus (op een willekeurige nieuwssite) die tegen netneutraliteit stemt hoef je simpelweg met je muis op zijn/haar naam te gaan staan. Er verschijnt dan een pop-up waar bijvoorbeeld uit blijkt dat de politicus 20% van zijn campagnekas van telecombedrijven krijgt. Nu is de beslissing van de politicus logisch te verklaren.

Een ander interessant gegeven in de pop-up is het percentage giften van onder de $200,00. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk particuliere giften en dit gegeven geeft dus redelijk aan of de politicus door het volk wordt gesponsord of door grote bedrijven.

De gegevens haalt de plug-in van https://www.opensecrets.org/. Deze site tracht te zorgen voor een “transparent and responsive goverment by providing unbiased information”

Dat zo’n toffe en nuttige plug-in ook nog eens gemaakt wordt door een 16 jarige, maakt het extra bijzonder. Kortom een hele toffe plug-in die als journalist zeker het bekijken waard is. Wil je meer informatie of de plug-in downloaden? Kijk dan op http://allaregreen.us

Leave a Reply

Required fields are marked *.